Lieve lezers,

Op 7 en 8 mei vindt het Landelijk Congres der Bestuurskunde plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Het thema van het congres is 'City of the Future: Risks and Opportunities of Future Urban Governance'.

Ben je geïnteresseerd in hoe de stad van de toekomst er uit kan zien en welke bestuurlijke vraagstukken hierbij komen kijken? Of wil je als bestuurskundige student in contact komen met jouw toekomstige werkgever? Zorg dan dat je 7 en 8 mei aanwezig bent!

Geschiedenis
In januari 2018 werd bekend dat het Landelijk Congres der Bestuurskunde in 2019 weer in Amsterdam plaats zou vinden. De laatste keer dat het georganiseerd werd in Amsterdam was in 2009, wat het 10 jaar geleden maakt sinds dat het congres in de hoofdstad plaatsvond. Het congres is deze editie een initiatief vanuit Studievereniging Machiavelli (Politicologie) van de Universiteit van Amsterdam en Faculteitsvereniging EOS.

Programma
De verwachting dat in 2030 maar liefst 60% van de wereldbevolking in steden zal wonen, zal in en om de stad aanzienlijke gevolgen hebben. Technologie en innovatie bieden mogelijkheden en oplossingen in zogenaamde Smart Cities. Echter, in een wereld waar big data exponentieel groeit kent technologie ook gevaren. Bestuurlijk Nederland staat voor grote uitdagingen (maar ook kansen) als het gaat om 'The City of the Future'.

Gedurende twee dagen zal het plenaire gedeelte met verschillende sprekers en paneldiscussies afgewisseld worden door interactieve workshops en verdiepende masterclasses. Op deze manier worden er verschillende onderwerpen rondom de stad van de toekomst behandeld. Op de eerste dag ontvangen wij sprekers als Carolien Gehrels, Joris Luyendijk en Ger Baron. De dag wordt voorgezeten door Vincent Rietbergen, bekend van de NOS verkiezingsvlogs. De tweede dag is Eveline van Rijswijk onze dagvoorzitter. Zij zal onder anderen Zef Hemel, Hans Mommaas en Cecile Heemels aankondigen.

Workshops & carrièremarkt
Tijdens het LCB zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen met interessante organisaties. Zo worden er workshops en masterclasses gegeven door onder andere Schiphol, BAM, EY, Dell, WerkenbijdeEU, Metropoolregio Amsterdam, Twynstra Gudde, Royal Haskoning, ABN AMRO en het Ministerie van Binnenlandse Zaken!

Ben jij je op dit moment aan het oriënteren op de volgende stap in jouw carrière? Bezoek dan de carrièremarkt tijdens beide dagen van het congres. Hier vind je vele organisaties die jou meer kunnen vertellen over jouw carrièremogelijkheden!

We hopen jullie van harte terug te zien op het LCB 2019! Voor meer informatie en/of om tickets te kopen, kijk op www.LCB.nl of volg het Landelijk Congres der Bestuurskunde op social media!

 

Schermafbeelding 2019 04 19 om 11.57.30kopie